tisdag 29 december 2009

Läsårstider och stängning av Fritids våren 2010

Här kommer lite utförligare läsårstider för våren 2010
Det är både lov- och studiedagar som är inlagda men även en planeringsdag då hela skolan är stängd.


Vårterminen 2010
Terminens första dag 7/1
Studiedag 1/2
Halv studiedag (kl. 12.30-17.00) 23/2
Vecka 9 (sportlov) 1-5/3
Halv studiedag (kl. 12.30-17.00) 18/3
Vecka 14 (påsklov) 6-9/4
Planeringsdag HELA SKOLAN ÄR STÄNGD!! 14/4
Kristi Himmelfärdsdag (lediga) 14/5
Terminens sista dag (Avslutning) 9/6


APT-tider
Följande dagar stänger fritids 15.45 för arbetsplatsträffar. I rektorsbrevet i december står det fel tid.


26/1
18/2
23/3
22/4
18/5

torsdag 17 december 2009

Julavslutning 2009

Som traditionen bjuder hade F-2 sin avslutning utomhus på en vintrig skolgård. Som tur var fanns det varm glögg att värma sig med. Som avslutning innan utdelning av terminsintygen sjöng barn och föräldrar "Nu tändas tusen juleljus".

God jul till er alla!





Julspel 2B

Här är lite julsång med klass 2B.


Julspel i klass 2B




Maria med klassen har tränat in ett julspel till avslutningen.

måndag 14 december 2009

Film från luciafirandet!

Hej!

Här kommer en liten film från luciafirandet i ljushallen i fredags. Det är lite mörkt men man hör sången om inte annat :-)

//Johan





fredag 11 december 2009

Luciatåget!

Ett väldigt lyckat och fint luciatåg för F-2. Efter luciatåget i ljushallen var det fika i klasserna tillsammans med personalen. En bra start på fredagen!



onsdag 9 december 2009

1A:s saga om hunden


Klasserna fick fantisera om hunden, var den kom ifrån osv. Det här är 1A:s tankar och funderingar.



Historien om hunden Tim

En gång för tusen och tusen år sedan fanns det en familj. Tillsammans med familjen bodde en hund som hette Tim. Familjen levde i en tid då man bodde i grottor och själv fick jaga det man skulle äta. Tim, som var en duktig jakthund, var väldigt viktig för familjen i deras jakt på mat. Han hade ett bra luktsinne, sprang och klättrade bra och var duktig på att gömma sig. En dag när Tim var ute på jakt började han att frysa. Han brukade aldrig frysa eftersom hans päls var så tjock men den här dagen frös han. Han blev kallare och kallare och tillslut blev han helt förstelnad av köld. Han kunde inte leva på jorden längre, hans kropp började sväva upp mot himlen. När han hade svävat en lång stund upp genom molnen och ända fram till stjärnorna kom han fram till en stor port. Han krafsade på dörren och en man kom och öppnade. Mannen hade ett långt vitt skägg och vita kläder. Han sa till Tim att eftersom han var en sådan duktig hund behövdes han nere på jorden. Han berättade att det finns en plats där det arbetar många barn och vuxna, Södra Ängby skola, och att de behöver någon som kan hjälpa dem i svåra stunder så Tim skulle återvända just dit. Tim kände sig mycket stolt över att ha fått ett sådant fint och viktigt uppdrag. Mannen gjorde honom odödlig och gav honom förmågor så att han bättre skulle kunna utföra sitt uppdrag för människorna. Sedan visade sig en trappa i molnen så lång att man inte kunde se slutet på den. Tim tyckte det var lite otäckt, han var rädd för att ramla ner, så han började backa ner för stegen ett steg i taget och tillslut kom han ner. Nu finns han här hos oss, i Södra Ängby skola, och han är en bra vän som kan hjälpa oss när vi har det svårt, som tröstar oss när vi är ledsna och som skyddar oss mot människor som vill oss illa.



torsdag 3 december 2009

Månadsbrev december 2009

Månadsbrev för december F-2

Höstterminen lider mot sitt slut och det har blivit kallare också. Hoppas att det håller i sig och att det kommer lite snö fram till jul så att vi får en riktigt julstämning. Jag som kommer från Umeå saknar snön ibland…

Det som händer under december är lite av varje förutom det ”vanliga” i skolan. Det kommer att vara en pysseldag bl a. Den kommer att genomföras årskursvis och lärarna pratar ihop sin när det passar bäst med tanke på annat som ska göras under december.

Luciafirandet kommer att ske den 11/12 på morgonen med luciatåg och lite fika. Barnen kommer ombytta till skolan vanlig tid 08.15. Om man lämnar barnen tidigare är det bra om de är ombytta redan då. 08.30 börjar luciatåget för F-2 i ljushallen. Vi hoppas att tiden ”håller”, skolans luciatåg 3-9 är i ljushallen före oss.

Julavslutningen är den 17/12 på eftermiddagen. Fritids stänger då 16.30 för att vi alla ska kunna hinna med att förbereda oss för avslutningen klockan 17.00. Om det är någon som har problem med att hinna hämta 16.30 så hör av er till mig så hittar vi en lösning.

Vill passa på att påminna er om att säga till när ni ”tar med” ett annat barn hem och att båda barnen blir ”kryssade” på listan. Det spar telefonsamtal om vi slipper ringa och kontrollera var barnen har tagit vägen. Glöm inte bort att meddela att meddela föräldrar osv som är inblandade.

Samlad skoldag

Det är 53 familjer har svarat på enkäten om samlad skoldag. De flesta (50) har uppgett att de skulle lämna sina barn på skolan 08.15 om samlad skoldag skulle införas.

Det verkar även vara lite oklart vad syftet med det skulle vara med samlad skoldag. Syftet är att kunna ha en mer planerad verksamhet som bl a skulle kunna stödja eleverna att nå målen i skolans ämnen. För att kunna genomföra det så är det av intresse att veta hur många barn som skulle komma de olika tiderna. Från speciellt en klass har det varit reaktioner i föräldragruppen. Vi avvaktar och fortsätter diskussionen i bl a föräldrarådet.

Övrigt

Föräldrarådet har börjat titta på trafiksituationen kring skolan. Tankar och synpunkter lämnas till föräldrarådsrepresentanterna i klasserna som sedan skickas in till mig innan avslutningen den 17/12.

Numret för sjukanmälan för barnen på F-2 är 508 07 652, använd det och inget annat så slipper vi kolla av flera telefonsvarare. Vårt mål är att vi ska ringa upp föräldrar/vårdnadshavare senast 08.30 om barnets skola börjar vid 08.15 och barnet inte är närvarande och inte sjukanmäld. Om eleven börjar 09.35 så ska vi ha ringt till er senast 10.00.

Nu är det snart jul och många barnen kommer att vara lediga. Om det är någon som vet med sig att ”ledighetsplanerna” har ändrats sedan ni lämnade in lappen så meddela personalen om ändringen så att vår planering stämmer.

Vårterminen börjar den 7/1 2010 vanlig tid enligt schema. I höstas fick ni läsårstider osv. Det ska kompletteras med tider för APT, Föräldraråd, studiedagar osv och meddelas så snart allt är klart.

Distribution av månadsbrev

Från och med januari 2010 kommer månadsbreven att skrivas i en blogg istället. Adressen är http://sodraangbyskolaf-2.blogspot.com/ för F-2.

Där kan man även hitta länkar till skolans andra Bloggar också (rektorsbreven och övriga arbetslags månadsbrev). Det går att prenumerera på dessa genom RSS så att man får besked om när det har skett en uppdatering. På följande länkar man läsa och se lite mer om RSS och hur man går till väga.

http://www.youtube.com/watch?v=0klgLsSxGsU

http://jaglaermigteknik.blogspot.com/2009/08/rss.html

Det kan innebära att information läggs ut där oftare under månaderna och att månadsbreven (på bloggen) blir lite kortare eftersom det skrivs allteftersom under veckorna. Men det är samma information som skrivs. Redan nu finns alla månadsbrev för hela hösten att lösa där.

Vi provar och ser hur det fungerar, vi tar gärna emot synpunkter om vad ni tycker om att vi börjar använda bloggar som ett verktyg i kommunikationen med er föräldrar. Lämna gärna kommentarer direkt i bloggen om ni vill.

Viktiga datum och tider

Lucia 11/12 08.15

Avslutning 17/12 17.00 Fritids stänger 16.30

Skolstart 7/1 2010 enligt schemat

Hälsningar

Johan Michaelson

Bitr. rektor F-2 Södra Ängby Skola.