fredag 26 februari 2010

Sportlov + GSIT

Hej!

Idag är det sista dagen innan elevernas sportlov. Vissa av barnen kommer att vara på fritids hela eller delar av sportlovet. Personalen har planerat lite olika aktiviteter och utflykter under veckan.


Jag hoppas att alla får ett skönt lov med vinteraktiviteter om man tycker om det. Förutsättningarna finns med tanke på snömängden den här vintern.


Själv så kommer jag att vara lite ledig också.


GSIT
Under vecka 10 kommer vi att byta IT-miljö på skolan. Förhoppningsvis kommer det att ske utan några störningar. Men om det strular för oss så hoppas jag att ni har överseende med det.


Personalens gamla e-postadresser kommer att ändras framöver. Men naturligtvis kommer de nuvarande (gamla) att fungera också. Ni får besked om att uppdatera adresserna när de nya börjar att gälla. Men som sagt de gamla adresserna fungerar under ett övergångsskede.

//Johan

torsdag 25 februari 2010

Föräldrarådet F-2

I tisdags hade vi ett föräldrarådsmöte. Tyvärr så var det som ni alla vet svårt med kommunikationerna och alla kunde inte medverka. Fariba från trafikkontoret skulle ha varit med men så blev det nu inte. Hon hade skickat över svar på frågor som vi hade ställt.

Det var ett positivt möte i diaologens anda. Minnesanteckningar kommer att skickas ut till medlemmarna för vidare distribution ut i klasserna.

Det är ett viktigt forum för att skapa dialog mellan skolan och föräldrar.

måndag 22 februari 2010

Målardag för våra förskoleklasser

I fredags var det målardag för FA och FB. Jag gick förbi Ateljen där de gjorde målningar med hjälp av elvispar. Resultatet ser ni här nedanför.





Jag har aldrig sett elvispsmålningar tidigare! Kul att man kan upptäcka något nytt!
I ett annat rum målade barnen med hjälp av flörtkulor, men det har jag ingen bild på. De sitter i korridoren utanför FB:s rum.
Båda förskoleklasserna har numera digitala fotoramar där det visar kort som tas under dagarna. Stanna gärna upp och titta tillsammans med barnen så kan de berätta vad de har gjort på skolan.






måndag 15 februari 2010

Föräldrarådsmöte 23 februari

Hej!

Idag skickade jag ut inbjudan till nästa möte. Skicka med synpunkter till representanterna om ni har saker som vi borde ta upp.

På dagorndningen har vi följande saker att prata om:

  1. Säker skolväg och trafiksituationen kring Södra Ängby skola. Återkoppling från trafikenheten Stockholm Stad. Fariba från trafikkontoret är med.
  2. Resursfördelning- och klassindelning kommande läsår.
  3. Skolwebb och GSIT

//Johan

fredag 12 februari 2010

Ett par saker

Idag fredag är det sista dagen för att lämna in blanketten hur ens barn ska vara på fritids under sportlovet vecka 9. Om man inte har gjort det så gör det så fort som möjligt så att vi kan planera verksamheten på ett bra sätt.

På torsdag till veckan är det dags för Arbetsplatsträff (APT) på skolan. Fritids stänger som vanligt 15.45 så att all personal kan träffas för gemensamt arbete och planering.

Idag var jag på ett spännande seminarium som handlade om framtidens skola och framtidens skolledare. Hur mycket påverkar rektorn skolans resultat? Vad tycker rektor, lärare, föräldrar och elever om vad som är viktigt när det gäller skolans utveckling?

Enligt undersökningen så är det inte en samsyn där, men det är inte så konstigt. Det är en undersökning som har gjorts på uppdrag Kairos future av olika kommuner och andra organisationer.

Trevlig helg!

//Johan

tisdag 9 februari 2010

Film från Polenresan för år 9

Titta in på skolans hemsida för att se filmen.

Klicka här.

//Johan

fredag 5 februari 2010

Smartboard

Klass 2a har börjat utforska sin Smartboard :-)

Johan



torsdag 4 februari 2010

Bloggande klasser på Södra Ängby

Ni har väl upptäckt att FA och 2B bloggar om vad de gör i skolan om dagarna. I förlängningen ersätts veckobreven av bloggarna istället. FB är på väg att börja också men har inte kommit igång riktigt.

Till höger här i Bloggen finns länkarna till klasserna!

Kom med synpunkter till oss kring bloggandet och vad vi skriver!

//Johan

Sportlovet närmar sig

Veckorna går och snart är det vecka 9 och sportlov. Lappar om hur barnen ska vara på fritids den veckan är utdelade. Senast på fredag den 12/2 vill vi ha tillbaka lapparna för att kunna planera verksamheten på ett bra sätt.

Hjälp oss genom att lämna in lapparna i tid och försök att inte ändra det som nu lämnar in. Om ni gör det, meddela oss i så fall.

//Johan

tisdag 2 februari 2010

Sommar och semesterplaner

Vi har fått frågor om när skolan slutar till sommaren, hur fritids sommartider är och när skolan börjar till hösten. Sådant som man behöver veta för att kunna planera semestertider osv.

Följande gäller
Det är skolavslutning den 9/6.
Höstterminen börjar den 18/8.
Fritids är stängt vecka 27, 28, 29 och 30 då det erbjuds sommarfritids på en skola i området.

Det kan bli på Södra Ängby men det är inte bestämt ännu.

När allt är bestämt kommer mer information här på bloggen.

//Johan