fredag 28 maj 2010

Vårens Vernissage!

För ett par veckor sedan hade vi Vernissage här på skolan.

Nedanför finns ett litet bildspel från den kvällen. Det finns även på Södra Ängby Skolas kanal på Youtube också.


måndag 24 maj 2010

Sommaravslutningen!

Den 9 juni klockan 09.00 är det avslutning för hela skolan. Vi har en gemensam avslutning för alla elever (F-9) ute på gården. Där håller vi på ca 30 minuter och sedan går vi in till respektive klassrum. När aktiviteterna där är färdiga så blir det tårtkalas ute på gården. Räkna med att det tar 1,5-2 timmar totalt innan vi är färdiga med allt.


Om det verkar bli dåligt väder med regn så blir avslutningen inomhus med ett lite ändrat program. Starttiden är densamma oavsett om vi är ute eller inne


Glöm inte bort att meddela personalen om ni inte har behov av omsorg den eftermiddagen om ni inte redan har gjort det.


VÄLKOMNA!


PS. Fredagen den 11 juni är hela skolan stängd och vi har ingen omsorg då. Hör av er om ni behöver hjälp med tillsyn av barnen så kan vi ordna det på en skola i närheten. DS.

fredag 21 maj 2010

Föräldrarådet!

På onsdag den 26 maj är det dags för nästa föräldraråd och som även är det sista för den här terminen. Då kommer även skolans rektor, Elisabeth Ollas-Paulsson att vara med.

Dagordningen ser ut som följande:

• Fg minnestanteckningar
• Säker skolväg
• Kommunikation med föräldrar
• Hur arbetar skolan med kvalitetsarbete och analys av utvärderingar
• Hur ligger eleverna till kunskapsmässigt
• Hur går det med skolans inriktningar

onsdag 19 maj 2010

Årets vernissage!!


Idag klockan 16.00 invigs årets vernissage hos oss på F-2. Alla föräldrar, släkt och vänner är välkomna att titta på vad barnen arbetade med på sitt TEMA under vecka 16.


TEMAT handlade om att sagor och började med en liten teater som vi har visat som ett bildspel här på bloggen tidigare. Som det sig bör kommer det att finnas lite förtäring när man går runt och beskådar barnens alster och ser vad de arbetade med.

fredag 14 maj 2010

Händer den kommande veckan!


Terminen lider mot sitt slut och det är mycket som händer i slutfasen för eleverna. Våren är i antågande och så även sommaren.

Det som händer nu i skolan förutom att terminens avslutas är att planeringen av nästa läsår är i full gång. Tjänstefördelningen är nästan helt klar. Hoppas kunna presentera den nu till veckan. Klassindelning av de nya sexåringarna görs och arbetet med hösten schema är i full gång. Starttid till hösten blir 8.30 som planerna är nu.


På onsdag är det vernissage mellan 16-18 då barnen visar upp vad de arbetade med under TEMA-veckan tidigare i vår. Kom och titta på vår utställning tillsammans med eleverna.

Har ni glömt vad den handlade om? Titta här på inspirationsföreställningen som barnen fick se som start.

För en dryg vecka sedan hade skolan bjudit in till ett informationsmöte då Henrik Kroon presenterade hur skolan arbetar med skriftliga omdömen och våra tankar inom det området. Vilka skyldigheter har skolan när det gäller skriftliga omdömen? Hur ser kopplingen ut till utvecklingssamtalen som alla elever har? Vad är det för skillnad på betyg och skriftliga omdömen? Det var några saker som togs upp. På hans blogg kan ni läsa lite mer om vad han pratade om.

På tisdag till veckan är det APT för personalen igen. Snälla hämta barnen senast 15.45 så att vi kan börja vår konferensen 16.00. Vi behöver den tiden tillsammans och vill kunna starta på utsatt tid.

fredag 7 maj 2010

Maj månad


En vecka av maj har gått och våren är så smått på gång. Värmen kommer och går. I onsdags var jag med förskoleklasserna på Koängen och då hade vi turen att det var riktigt skönt ute på förmiddagen. Det var lek och bus på ängen och skogen efter fikastunden.


Vi har i dagarna skickat ut erbjudande om plats på Södra Ängby Skola till nya sexåringar. Det blir som vanligt två klasser som vi tar emot. Så om ni ser några okända barn på skolan framöver så kan det vara våra nya sexåringar som är på besök.

Vi har också fått in anmälningar till jourfritids och vilka barn som kommer att vara på fritids veckorna före och efter dessa veckor.

Viktiga datum i maj
  • 14/5 Klämdag
  • 18/5 APT, fritids stänger 15.45 OBS Hämta barnen i tid är ni snälla!!!
  • 19/5 16-18 Vernissage, kom och gå på vernissage och se vad barnen gjorde under TEMA-veckan.
  • 26/5 8-9 Föräldraråd

Läste ett intressant inlägg om barns hälsa kopplat till möjligheterna att cykla till skolan. Det finns att läsa här. Det hänger lite ihop med arbetet med säker Skolväg som vi ska få lite fart på till hösten.


måndag 3 maj 2010

Datorer och F-2

Idag så började vi med att 2a fick logga in på datorerna och byta lösenord. Det var en svettig uppgift!

Att börja med att logga in med ett lösneord som är genererade av en dator med alla de konstiga tecknen. Sedan ska man hitta på ett eget lösenord med siffror, stora och små bokstäver och som inte som får vara för kort....
Hur som helst så löste det sig för de flesta. Det är några kvar. Eleverna är förväntansfulla över att få använda datorerna. De har får disponera en dator som de delar med 5 andra elever (men inte samtidigt). Vi hoppas att det ska bli bra och fungera på ett bra sätt.

Datorerna förvaras i skåp som rullas in i klassrummet när de ska användas.