tisdag 21 december 2010

Säker skolväg

Som ni vet så var skolan med i tävlingen i Säker skolväg i höstas då vi räknade poäng utifrån hur barnen tog sig till skolan och om föräldrar följer med eller inte.

Barnen var duktiga och samlade ihop många poäng, men tyvärr så räckte det inte till seger i tävlingen. Alla deltagande elever får hem nya reflexer som tack för att de var med i tävlingen.

Har man inte fått någon reflex så kan den ligga på hyllan eller så får man reflexen efter helgerna

onsdag 15 december 2010

Terminsstart 2011

Vill bara påminna om att läsåret börjar den 10 januari med en studiedag. Eleverna är således lediga från skolan, men att fritids finns att tillgå som vanligt.

Den 11 januari är det läsning enligt schemat.

tisdag 14 december 2010

Avslutningen julen 2010

Som ni vet har vi en gemensam avslutning hela F-9 nu i jul. Lite som vi hade i somras, ni som hade barn hos då vet hur det var. Den kommer att vara 18.00 utomhus vid scenen på skolgården.

För att personalen ska hinna med att förbereda inför det så kommer fritids att stänga vid 17.30 då alla barn måste har blivit hämtade eller att föräldrarna är på skolan med barnen själva den korta stunden fram till 18.00.

När den gemensamma delen är avklarad kommer klasserna att samlas på olika ställen på skolgården för att önska varandra god jul.

Titta gärna in på 2A:s blogg, http://sodraangbyskola2a.blogspot.com/ och se hur du har gjort undersökningar i No:n förra veckan.

måndag 13 december 2010

QR-kod

Vet inte om ni har provat koderna som finns vid ingångarna ved F-2? Jag lovade att berätta lite mer om vad det handlar och hur det fungarer i andra sammanhang.

Både SL och Liljevalchs provar att använda sig av tekniken för att underlätta för sina kunder och besökare. Marie Andersson, pedagog på Gotland skriver lite om QR-kod i allmänhet och även hur hon tänker kring det i skolans värld. Här kan du läsa hennes inlägg om QR-kod.

söndag 12 december 2010

Föräldrarådsmötet 15/12

Vi ställer in det sista mötet för terminen. Vi hade ett möte för inte så länge sedan att det blir lite tätt med möten. Decembermånad är också en månad då alla har extra mycket att stå i så det kanske passar fler än mig och Henrik att vi skjuter på det mötet till vårterminen 2011.

Innan terminen tar slut kommer datum för vårens möten att bestämmas och skickas ut till berörda.

Alla tidigare minnesanteckningar finns att läsa på http://www.slideshare.net/sodraangbyskola

onsdag 1 december 2010

Händer i december!

Nu är vi i december med allt vad det innebär. Mycket som ska hinnas klart med innan jul, både i skolan och privat.

Händer i december:
1/12 APT, fritids stänger 15.45
3/12 sista dag att lämna in lapp och tider vid jul och nyår.
6/12 Storröris
11/12 Loppmarknad i skolans ljushall för att samla in pengar till Polenresan för år 9.
13/12 Luciafirande, skoldagen startar som vanlig 8.15 och 8.30 är det luciatåg i ljushallen
15/12 Föräldrarråd (Men det kanske vi skjuter på, vi hade ett alldeles nyss)
17/12 Trygghetsdag F-9, gemensamma aktiviteter. Skolan börjar vanlig tid.
20/12 Julavslutning utomhus tillsammans hela skolan F-9.

Trafikkontoret kommer att göra en kartläggning över barnens trafikvanor till och från skolan som ett led i arbetet med Säker skolväg. Ni kommer att få hem en blankett att fylla i under en vecka. Den kommer sedan trafikkontoret att sammanställa för att ha ett underlag för kommande åtgärder som jag förstod det.

Hjäp till och fyll i den när vi börjar distribuera den.

//Johan

Sprid till övriga föräldrar

Vill verkligen nå ut till alla föräldrar med den här bloggen. Det är ett viktigt redskap för att förbättra samarbetet med er föräldrar. En kanal att få kommunicera skolans och inte mins F-2:s utveckling. Att kunna berätta och visa på olika faktorer som påverkar oss i skolan.

Det är inte så lätt att som förälder hålla sig uppdaterad vad som händer inom skolan, forskning och utbildning. Om ni föräldrar inte får information på ett bra sätt så finns det risk att man jämför dagens skola med den som man gick själv i för kankse 30 år sen. Då är det svårt för oss att kunna förklara för er varför vi gör på ett visst sätt och får förståelse för det.

Ni som läser det här, sprid det till föräldrarna i klassen som kanske inte är inne på bloggen så ofta att börja göra det för kunna samarbeta med skolan på ett bättre sätt.