söndag 30 januari 2011

Påminnelse om APT och enkät

Imorgon stänger vi 15.45 för vår regelbundna arbetsplatsträff och gemensam planeringstid så att vi i personalen har möjlighet att ses samtidigt.

Ni som inte har lämnat in enkäten om hur man tar sig till skolan gör det så fort som möjligt så att vi kan skicka in den för sammanställning till Trafikkontoret.

Tack för hjälpen!

Johan

fredag 28 januari 2011

Skolenkäten 2011

Som de flesta av er vet gör Staden en enkät undersökning till några utvalda klasser varje vårtermin för att se hur ni brukare uppfattar vår verksamhet. För vår del berör det år 2. Vårdnadshavarna kommer att få instruktioner hemskickade till sig. Den går sedan att fylla i på papper eller via webben. Instruktioner finns i det som skickas hem från förvaltningen.

Eleverna i äldre årskurser fyller i en enkät själva här på skolan, men det berör inte eleverna i år F-2 som sagt.

Resultatet är sedan det som finns att läsa i jämför service på Stockholms hemsida.

tisdag 25 januari 2011

Trafikbarometern!

Som ni vet fick ni ut en enkät (trafikbarometern) som Trafikkontoret vill att vi fyller i för att få ett underlag till ev. åtgärder kring trafikmiljön runt Södra Ängby Skola.

Pratade med lärarna idag och det är många som inte har lämnat in den. Vill verkligen uppmana er att göra det så att vi har gjort det som vi blir ombedda om för att kunna skapa en bättre trafiksituation runt skolan.

Känns inte bra för oss på skolan och de föräldrar som är med i trafikgruppen att inte kunna återkoppla Trafikkontorets förfrågan på enkäten på ett bra sätt. Risken finns också att underlaget kanske inte blir tillräckligt omfattande för att kunna användas.

Har ni tappat bort enkäten så säg till någon ur personalen så får ni en ny.

//Johan

fredag 21 januari 2011

Svar på skrivelse

Som ni säkert vet gjorde skolan en skrivelse med anledning av den tunga dispenstrafiken. Vi fick svar strax före jul. Nedanför finns svaret som vi fick.
Hej!



Ursäkta att du fått vänta länge på svar!


Vi har tagit del av de skrivelser som du skickat till oss. Eftersom de rör trafiksituationen och trafiksäkerheten på Blackebergsvägen och omgivande lokalgator hänvisar vi till Stockholms stads Trafikkontor för svar, eftersom de som väghållare är ansvariga för åtgärder och underhåll.


Vi hoppas att du redan fått svar från dem, men vi skickar kopia på detta till vår kontaktperson inom projektet på Trafikkontoret, Göran Westberg, också!


Med vänliga hälsningar

Anna Krafft


anna.krafft@trafikverket.se
Mobil: 0707-860 360
Trafikverket
172 90 Sundbyberg
Besökadress: Sundbybergsvägen 1, Solna
Telefon: 0771-921 921
www.trafikverket.se

torsdag 20 januari 2011

Viktiga tider och datum våren 2011

Här finns alla viktiga datum för våren. Det är samma som ni har fått ut tidigare men med tillägget att 14/2 är en studiedag (Ingen skolan, men fritids) som jag hade missat att skriva ner det på brevet med viktiga datum tidigare.

APT våren 2010 (Fritids stänger 15.45)

Måndag31/1

Måndag 7/3

Tisdag 5/4

Onsdag 11/5

Tisdag 7/6



Övriga datum

Trygghetsdagar kommer att finnas (mer info kommer)

TEMA-vecka planeras in senare under terminen

Vernissage Tid meddelas senare

14/2 Studiedag (lov skolan, fritids som vanligt)

Vecka 9 Sportlov lov, fritids finns vid behov.
18/3, Planeringsdag (Hela skolan stängd, ingen fritidsverksamhet)

Vecka 16 påsklov

Vecka 18-19 Bilfria veckor

Lov: Kristi Himmelfärdsdag 3 juni och nationaldagen 6 juni

10/6 Avslutning, (Troligtvis blir det en kvällsavslutning den 9/6 så att det inte är någon skola den 10/6)

13-14 juni, planeringsdagar (hela skolan stängd, ingen fritidsverksamhet)

onsdag 19 januari 2011

Möte med föräldrarådet 24/1 2011

Nu är det dags för terminens första möte. Följande saker kommer vi att ta upp.

• Fg minnestanteckningar

• LPP- Utvecklingssamtal - Skriftliga omdömen – IUP, från det inställda mötet i december och distributionslistor

• Uppföljning av närvaro på fritids på jullovet (se bifogad fil)

måndag 10 januari 2011

Säker skolväg på Södra Ängby

Som ni vet samarbetar vi tillsammans med Trafikkontoret för att skapa en säkrare trafikmiljö för barnen i närområdet. Ett led i det arbetet är att vi ska göra en enkel enkät över hur man tar sig till skolan under en vecka. Mentorerna kommer att distribuera underlaget till er föräldrar under vecka 2. Vår målsättning är att ni fyller i den under vecka 3 och lämnar in den till respektive mentor så snart den är ifylld.

Vi kommer att pricka av så att vi vet vilka som av någon anledning inte har fyllt i den så att vi kan påminna om enkäten. Den gör för att vi ska får ett så bra underlag som möjligt. Själva enkäten kommer att sammanställas av Trafikkontoret.

Hjälp till att skapa en bra trafiksituation genom att fylla i enkäten.

På bloggen finns det en flik där ni kan läsa om arbetet med säker skolväg.

Tack på förhand.

söndag 9 januari 2011

Vårterminen 2011

Välkomna till en ny termin här på Södra Ängby Skola och F-2.

På måndag är det studiedag för lärarna men fritids är öppet som vanligt. Från tisdagen den 11 är det skola enligt schemat.

Nu till våren börjar Jenny Svensson som mentor och lärare i 1B istället för Angelica. Jenny har varit föräldraledig i 1 1/2 år och är tillbaka hos oss igen. Sedan är Johanna Björnaes tillbaka som barnskötare istället för Tobias. Johanna var studieledig under hösten och kommer att arbeta med barnen i år 1 och främst 1A.

Nu i januari är det en stor skolmässa (Bettmässan) i London som har inriktningen på hur man kan använda IT i skolan på ett sätt som ökar elevernas möjligheter att nå skolans mål. I samband med själva mässan är det olika seminarier som man kan delta i. Det kommer att vara fem personer från skolan som åker. Från F-2 är det jag själv och Maud som åker och kommer att vara där onsdag-lördag den här veckan.

Välkomna till en ny termin!

onsdag 5 januari 2011

Filminspelning och brandlarm

Ni som har haft era barn hos oss den här veckan har säkert hört att brandlarmet har gått ett flertal tillfällen och att vi inte har utrymt lokalerna alla gånger.

Skälet är att Tv-serien Maria Wern har spelats in i våra lokaler under veckan och då har de fyllt hela ljushallen med rök vid några tillfällen. I samband med det ska larmet vara avstängt med pga lite strul med det så gick larmet igång ändå. Larmcentralen och alla inblandade har varit fullt medvetna om filmsinspelningen och därför inte agerat på larmen. Vi på skolan har pratat med barnen varför vi inte utrymde lokalerna som vi ska göra och vad skälet till det var.