torsdag 28 april 2011

OBS!! NY TID FÖR FÖRÄLDRARÅDET!!!

Mötet som skulle vara imorgonbitti har vi skjutit på tills på tisdag 8-9. Vi har tidigare i veckan mejlat ut den informationen till representanterna i varje klass. Vill bara försäkra mig om att alla har fått den reda på det.

Årets Vernissage!

Idag är det dags för vår Vernissage då vi visar upp vad vi jobbade med under Rymnd-temat tidigare i vår

Vi börjar 15.00 och håller på till 17.00. Kom, mingla, ta ett glas cider, lite salta pinnar och se barnens arbeten och vad vi gör på F-2.

Efter 17 börjar vi plocka ihop så att lokalerna är i ordning tills på fredag morgon igen.

Välkomna!

tisdag 26 april 2011

Säker skolväg

Här kommer lite mer information om arbetet kring Säker Skolväg.

Som jag skrev tidigare kommer vi att ha bilfria veckor v. 18-21 tillsammans med andra skolor i området. I klasserna kommer vi att lyfta frågan om en säker skolväg på olika sätt och hur man tar sig till skolan på olika sätt. Det går att ordna "Gående skolbussar", lämna barnen en bit från skolan så att de får promenera och då blir det mindre trafik vid skolan osv.

Sedan tidigare har vi fått nyckebrickor för att få längre tid vid övergångstället vid Bergslagsvägen.

Trafikkontoret håller på att sammanställa enkäten som ni föräldrar fyllde i början av året, resultatet återkopplas till er när det är färdigt.

Projekteringen kring förändringar på Blackebergsvägen och Carl Larssons väg är färdig den 15/5. Mer information kommer då.

Eventuellt kommer Sportsson på besök till skolan i maj och pratar om cyklar, underhåll och val av utrustning.

Det som görs för att förbättra trafikmiljön är dels fysiska åtgärder men även att titta på beteenden och få barn och föräldrar att bli mer medvetna om hur de själva kan påverka trafikmiljön kring skolan.

Vi kommer att skriva en kort rapport till Trafikkontoret om hur vi har arbetat med säker skolväg och bilfria veckor.

måndag 25 april 2011

Vernissage 2011

Torsdagen den 28 april är det dags för den traditionsenliga vernissagen på F-2. Vi börjar 15 och håller på till 17 den dagen.

Passa på och kom och se vad eleverna har arbetat med under Temat Rymden!

torsdag 21 april 2011

Föräldrarådet

På fredag den 29/4 är det dags för nästa föräldrarådsmöte.

Punkter som kommer att tas upp är:

• Trygghetsarbetet, skolgård (Placering av personal), ”skojbråk”, trädklättring. (Någon från trygghetsgruppen är med)


• Säker skolväg

Hör av er till klassrepresentanterna om ni har frågor och funderingar kring ovanstående.

Inspektion av Södra Ängby Skola

Som ni säkert har läst på skolans rektorsblogg kommer Staden att genomföra en regelbunden inspektion av skolan. Den kommer att börja den 27 april och hålla på till den 4 maj. I samband med det kommer inspektörerna att vara med på lektioner och gå runt i lokalerna.

De kommer även att vilja träffa elever från olika åldrar och verksamheter och naturligtvis också representanter från personalen. Vi kommer att informera de elever och föräldrar som berörs direkt av det här. Hoppas att det går bra.

tisdag 19 april 2011

Den närmaste tiden

Våren är på gång och terminen närmare sig sitt slut, även om det är många veckor kvar. Det som händer inom kort är följande.

Våra bilfria veckor är veckorna 18-21, dvs fyra veckor. Det samordnas med andra skolor i vårt närområde. Vi kommer att maila ut lite mer information om det. Den här gången kommer vi inte att räkna poäng hur man tar sig till skolan. Men vi kommer på något annat sätt redovisa hur barnen tar sig till och från skolan. Det här är en del i arbetet med att skapa en säker trafikmiljö för barnen på Södra Ängby Skola.

Vill att ni börjar prata med barnen om våra bilfria veckor så att de vet om att vi börjar vecka 18.

Till veckan kommer vi även att skicka hem blanketten om tider på fritids i sommar så att vi får in de uppgifterna för att kunna planera ledigheter osv. Sommarfritids kommer inte att vara på Södra Ängby i år.

Avslutningen
Vi har avslutning den 9 juni kl. 18.00 på kvällen och det innebär att det inte är någon skola den 10. Vill därför att ni noterar på blanketten om ni har behov av omsorg då, det kommer inte att vara ordinarie personal den dagen.

Veckan därpå är det planeringsdagar 13-14 juni då hela skolan är stängd (ingen omsorg på skolan). Behov av omsorg sker i en skola i närheten. Den 15 juni är det inte omsorg med ordinarie personal utan med vikarier till största delen. Vill att ni funderar om ni behöver omsorg den dagen eller inte och noterar det också.

Skälet till att det inte är ordinarie personal den 10 och 15 juni är att hela skolan har planeringsdagar på annan ort.

onsdag 6 april 2011

Säker skolväg Grön tid vid ljussignalen över Bergslagsvägen

Som ett led i arbetet med att göra en säkrare tarfikmiljö runt skolan har ljussignalen ställts om så att skolan med hjälp av speciella "nycklar" får förlängd tid vid ljussignalen över Bergslagsvägen vid Preem. På det sättet kan vi när vi är ute med barnen lättare hinna över med en hel klass utan att stressa.

Projekteringen kring ombyggnaden av korsningen Blackebersvägen och Carl Larssons väg har påbörjats som ett led att förbättra elevernas skolväg till och från skolan.

Vi kommer att ha bilfria veckor i vår som i höstas under samma tid som andra skolor i området. Det är preliminärt planerat till veckorna 18-21. Mer information om det kommer framöver.

måndag 4 april 2011

Händer i April

I fredags var det första april och jag började dagen med att hela klass 2a som har undervisar då var försvunna!! Efter en stunds letande hittade jag klassen på personaltoaletten, alla fick plats därinne. De hälsade glatt på mig en ett "april, april!!" och var så nöjda :-)

Det som händer den här månade är följande (förutom den vanliga aktiviteterna:

Apt 5/4 (Vi stänger 15.45)
15/4 Stor-röris
Påsklov vecka 16
Vernissage (rymdtemat) 28/4 kl 15.00-17.00
27/4-4/5 Stadens skolinspektörer inspekterar skolan

Bilfria veckor kommer att vara veckorna 18-21, men det är i maj, man jag nämner det redan nu.

Ska skriva lite mer om arbetet med säker trafikmiljö runt skolan i ett separat inlägg.

söndag 3 april 2011

APT tisdag 5/4

Brukar påminna en vecka i förväg när vi stänger för arbetslagsträff då vi gemensamt hela laget planerar och diskuterar vår verksamhet. Här glömt göra det förra veckan, men jag hoppas att ni har koll på våra datum som jag har skrivit om här tidigare.

Hur som helst på stänger vi på tisdag 15.45 och vill att barnen blir hämtade så att vi kan börja vårt möte i tid.

//Johan