torsdag 29 september 2011

Storröris

På fredag (imorgon) är det dags för terminens första storröris i ljushallen. Om ni inte vet vad det är prata med barnen om det. Tyvärr kan jag själv inte vara med den här gången

Höstlovet 2011

Hej!
Snart är det höstlov och vi behöver veta när barnens tider då. Ni får hem en blankett i dagarna som ska vara inlämnad till personalen senast 13 oktober.

Blanketten går att hämta här också.

Tanken var att det skulle göras digitalt via ett formulär men det fick vi inte till den här gången. Vi jobbar vidare på den lösningen för att slippa alla papper.

onsdag 28 september 2011

Matsedeln i en App!

Nu kan ni läsa skolans matesedel i en App till en Smartphone. Finns både på Appstore och Android Market.

Naturligtvis finns den att läsa på hemsidan som vanligt också.

fredag 23 september 2011

Lite information

På tisdag är det dags för APT igen. Glöm inte bort att vi stänger fritids 15.45 så att vi gemensamt i personalen kan planera och utveckla vår verksamhet.

Som ni vet har vi Bilfria veckor nu. Hjälp till att skapa en säker skolväg för alla skolbarn genom att hjälpa till med att barnen kommer till skolan på ett sätt som minskar biltrafiken just utanför skolan. Påminn barnen om att klistra upp "löv" på träden i respektive entré. Jag kommer att fotografera träden fortlöpande under veckorna fram till vecka 41.

I veckan har jag skickat ut inbjudan till det första mötet (10/10) i föräldrarådet F-5. När programmet för hela terminen är fastlagt så finns det att läsa här på bloggen också.

Den 4 oktober 18.30 är det en informationskväll/workshop för alla föräldrar på skolan som handlar om den nya läroplanen. Kom och lyssna för att på ett bättre sätt kunna stötta ditt barn i skolarbetet.

På informationsmötet i september så pratade jag om att skolan är med i ett projekt som heter Framtidskompetenser. Vi håller nu på att bilda ett råd på skolan som kommer att driva det arbetet. Rådet är även rådgivande och beslutsfattande i vissa avseende i det projektet. Rådet består av personal, elever, föräldrar, näringsliv och skolledning.

På http://www.rektorsakademien.se/?page_id=7166 kan ni läsa mer om projektet. Vi kommer även att mejla ut information till er framöver.

Den 3 oktober är skolan med på deras kompetensfestival just med tanke på att vi är med i projektet .

http://www.rektorsakademien.se/?page_id=7

Trevlig helg!

torsdag 15 september 2011

Bilfria veckor

Jag har varit lite dålig på att uppdatera Bloggen med vad som händer på skolan utifrån mitt perspektiv, dvs sånt som berör hela verksamheten.

Bilfria veckor börjar nu vecka 38 och håller på tom vecka 41. Hjälp era barn att komma till skolan på ett säkert och miljövänligt sätt. Vet om att de håller på att bygga om korsningen vid Blackebergsvägen/Carl Larssons väg som gör att de vanliga övergångsställena inte finns kvar som tidigare. Om det gör att det är svårt att låta barnen gå själva så kanske man tillsammans några familjer kan turas om att följa barnen till skolan. Ordna ett eget gåtåg helt enkelt.

Här på skolan kommer barnen att få klista löv på stora träd för att visa hur det tar sig till skolan. Vi gör som i våras helt enkelt.

Ni kan läsa lite mer om Stockholms Stad tankar om barn i trafiken här.

onsdag 7 september 2011

Lus-föreläsning!

Igår kväll var det en föreläsning om löss i ljushallen på skolan. Inbjudna till den kvällen var förskolor i området och föräldrar till alla barn hos oss på F-2.

Nedanför finns en lite film med föreläsaren, Johan Lind som var hos igår.



På smittskyddsinstitutet hemsida finns det mer information om löss. Läkemedelsverket har även en broschyr om löss och hur en behandling går till.

Fler länkar
Läkemedelsverket
Smittskydsintitutet

Helgen 17-18/9 kommer skolan och förskolorna i området att ha en gemensam helg då alla ska Lus-kamma sina barn för att undvika fortsatt spridning.

tisdag 6 september 2011

APT torsdag 8/9

På torsdag är det dags för höstens första APT. Då stänger vi 15.45 så att vi i personalen har möjlighet att träffas och planera vår verksamhet.

måndag 5 september 2011

6-åringarna på skolgården

I fredags var det arbetslagsdag då klasserna på F-2 gjorde lite annorlundna aktiviteter. År 1 och 2 var antingen i Judarn eller vid Björklunds hage. 6-åringarna var på skolgården och upptäckte den för första gången.

Skolgårdspromenad
Jag följde med Fa på deras skolgårdspromenad när de fick se skolgårdens gränser och veta vilka regler som finns för vissa leksaker på skolgården.

Det kryllade av 6-åringar med gula västar på skolgården när alla var ute och lekte.
Klättrande barn

fredag 2 september 2011

Trafiksituationen kring Södra Ängby Skola

Som många av er vet så håller vi på med att arbeta för att det ska bli en säkrare trafikmiljö runt skolan. Det sker dels genom att beteende hos trafikanterna ändras och dels genom fysiska åtgärder.

I vecka 36 kommer det att påbörjas ett arbete för att bygga om korsningen Blackebergsvägen/Carl Larssons väg. Arbetet beräknas vara klart vecka 44 och är ett led i det här arbetet.