torsdag 29 december 2011

onsdag 21 december 2011

God jul och ett gott nytt år 2011

Höstterminen är till ända med allt vad det innebär. Våra nya sexåringar har kommit in i verksamheten på ett bra sätt och våra ”gamla barn” fortsätter att trivas och utvecklas i vår verksamhet. Skolan som helhet har också en positiv utveckling med ökat söktryck, goda resultat och en budget i balans. Goda förutsättningar för ytterligare utveckling alltså.

Under detta läsår har vi ändrat formerna för utvecklingssamtal och skriftliga omdömen (år 1-9, ej förskoleklass). Från och med höstterminen 2011 genomförs samtal i början på varje termin. Då formuleras också elevens individuella utvecklingsplan, IUP. Mot slutet av terminen dokumenteras elevens kunskapsutveckling i ett skriftligt omdöme. Detta omdöme följs sedan upp under inledningen av den efterföljande terminen och så vidare. Denna process ser likadan ut för alla elever på Södra Ängby skola. Genom denna förändrade arbetsgång kan vi på ett bättre sätt följa upp och arbeta mer effektivt med dokumentation och IUP. Något som i slutändan gagnar eleven.

Vårens samtal (år 1-9) kommer att äga rum före den 24 februari. Alltså före sportlovet. Respektive mentor/klasslärare informerar er om tider. Den skriftliga informationen kommer att finnas tillgänglig på skolwebben senast en vecka före samtalet. Vänligen ta del av informationen samt det underlag som respektive mentor/klasslärare skickar ut före samtalet.

Vi får en del frågor kring skolwebben och varför dokumentet ”Skriftlig information” är så omfattande och ser ut som det gör. Skolwebben är det system som Utbildningsförvaltningen tillhandahåller för all dokumentation i skolor inom Stockholm Stad. Det måste vi som enskild skola förhålla oss till. Vidare finns det från myndighetshåll krav på hur skriftlig information om elevers kunskapsutveckling skall se ut. Sammanfattningsvis så är syftet med den skriftliga informationen att elev och vårdnadshavare skall få information om elevens kunskaper i relation till de nationella kunskapskraven samt lyfta fram elevens utvecklingsmöjligheter i syfte att stimulera fortsatt lärande. Vi hoppas att den skriftliga informationen tillsammans med utvecklingssamtalet skall ge en bra bild av era barns kunskapsnivå.

Under hösten har vi påbörjat ett utvecklingsarbete med vårt fritidshem. Lärande har i och med LGR 11 blivit en central del av fritids uppdrag. Detta är något vi diskuterar och arbetar med tillsammans med personalen på fritids. Vidare arbetar vi med framtagandet av en arbetsplan där strukturen och syftet med fritidshemmets aktiviteter och innehåll förtydligas.

V som vanligt haft ett antal träffar i föräldrarådet. Dessa möten är positiva och viktiga för skolan ska utvecklas på ett positivt sätt framöver.

Som ni vet har vi även projektet ”Framtidskompetenser” som ni kan följa på http://framtidskompetenser.blogspot.com/

Vårterminen börjar för eleverna tisdagen den 10 januari 2012 med läsning enligt schema. Måndagen den 9 är det planeringsdag för lärarna så det är ingen skola då, men fritids finns för de som har anmält sig till det.

Med förhoppning om en god jul och ett gott nytt år!

Johan Michaelson, biträdande rektor år F-2

fredag 16 december 2011

BMX-show i ljushallen

Idag var det dags för showen i ljushallen. Det var fokus på hur man cyklar säkert och vad man ska tänka på . Pratet varvades med en uppvisning av Andreas Lindqvist och Stefan "lillis" Åkesson. Sök på deras namn på youtube så får ni upp lite filmer på vad de håller på med.

Nedanför finns ett par filmer från ljushallen idag.



Julavslutningen 2011

Vi har en kvällsavslutning som de senaste åren för hela skolan, F-9 klockan 18.00.

Fritids stänger vid 17.00 den dagen  och då vill vi att alla barnen har blivit hämtade. Från 17.00 finns det glögg att dricka och möjlighet att mingla lite med barn, föräldrar och personal utomhus. Vi 17.30 träffas respektive klass utomhus för att önska varandra God Jul innan den gemensamma avslutningen börjar vid scenen 18.00

Nedanför finns inbjudan som vi har skickat ut tidigare.

onsdag 14 december 2011

Trygghetsdag

På fredag förmiddag är trygghetsdag för hela skolan. Den här gången är det på förmiddagen.

De här dagarna är viktiga tillfällen för oss på skolan och ett led vårat trygghetsarbete. Alla barn blandas i olika grupper i åldrarna 6-15 år för att tillsammans göra någon aktivitet.

tisdag 13 december 2011

BMX-show i ljushallen

På fredag den 16 december är det en BMX-uppvisning i skolans ljushall. Det är som en avslutning på höstens arbete med Säker skolväg och Bilfria veckor.

Det är http://futurepromotion.se/ som kommer till oss på fredag.

måndag 12 december 2011

Föräldraråd F-5 onsdag 14/12

På onsdag är det dags för terminens sista föräldraråd. Vi kommer att prata om LGR 11 och Skolbarnsomsorgen (Fritids). För att läsa förra mötets minnesanteckningar, se rubriken ovanför.

Rådet träffas i skolans konferensrum vid personalrummet mellan 8-9.

fredag 9 december 2011

Lucia på tisdagmorgon!

På tisdag är det dags för lucia på Södra Ängby Skola. Luciatåget i ljushallen för år 3-9 är 7.30 i ljushallen. För oss F-2 så börjar firandet 8.30 i ljushallen. Vi vill att eleverna kommer ombytta till skolan den dagen för att underlätta för oss.

Efter "tåget" har vi gemensamt luciafika hos oss till självkostnadspris. Vid 10.00 går barnen ut på rast och sedan är det lektioner som vanligt resten av dagen.

Fotografering och spridning av bilder
Vi vill be er att fotografera med omdöme i samband med luciatåget. Det finns elever på skolan som inte vill (av olika skäl) finnas på Internet. I och med att många använder sociala medier (facebook, twitter bloggar osv) för att publicera och dela med sig av bilder är det lätt att dessa kommer på "avvägar".

Välkomna till oss för att fira lucia på tisdag!

torsdag 1 december 2011

APT idag, lite sen påminnelse

Såg att jag inte har kommit ihåg att göra en separat påminnelse om att vi har APT idag och stänger fritids 15.45.

Hoppas att ni har koll på det så att alla barn blir hämtade i tid.