fredag 21 september 2012

Terminen är i full gång!

Nu har vi kommit in bit in i höstterminen och både elever och personal har blivit varma i kläderna. De nya 6--åringarna tar för sig mer och mer och känner sig trygga hos oss.

Vi håller på att genomföra utvecklingssamtalen för år 1 och 2 för att de ska ha en aktuell IUP att arbeta efter resten av terminen. Nytt för i år är att vi erbjuder utvecklingssamtal för fritidsdelen också. Vår målsättning är att kunna ha båda samtalen i anslutning till varandra, men det är svårt att klara av det rent praktiskt. Vi provar en modell nu i höst och sedan får vi se hur vi genomför det till våren.

Till veckan är det dags för terminens första Föräldraråd och inbjudan är utskickad till representanterna i de olika klasserna. På http://sodraangbyskola.se/foraldraradet-f-5 kan man läsa vad höstens möten kommer att handla om.

På fredag är det dags för Storröris igen. Den här gången är år tre med också.


tisdag 11 september 2012

MusikMix - Spökmusikal

Hej!
Det var lite otydligt och struligt i samband med anmälningarna till MusikMix för skolans 6-7 åringar.

Nu blev det så att alla inte fick plats i musikmixen och för att möta det behovet så ordnar Kulturskolan en till grupp på torsdag eftermiddagar mellan 17.15-18. Det måste finnas föräldrar på plats vid 18 eftersom fritids stängs då och personalen går hem. Barnen som kommer att gå på den här aktiviteten kryssas vid 17.15 som om de har lämnat fritids.

Gruppen kan bestå av max 20 barn och innehållet är Spökminimusikal!

Anmälan görs på https://eservice.stockholm.se/Open/KursKatalog/Pages/KursBeskrivning.aspx och det bekostas av föräldrarna själva. Det är först till kvarn som gäller och den riktar sig till 6- och 7-åringar.

MusikMixen ordnas av Kulturskolan som lånar lokaler av oss. Det är föräldrarnas ansvar att se till att barnen deltar i aktiviteten och även hämtas. Vi hjälper till i den mån vi har möjlighet, men vi kan inte ta huvudansvaret för att de deltar.

För mer information om kursen får man ta kontakt med Kulturskolan. Jag vet inte när den startar. Om det är redan på torsdag vill jag påminna om att vi inte har möjlighet att hjälpa barnen dit eftersom fritids är stängt för APT den här veckan.

måndag 10 september 2012

APT på torsdag och MusikMix

På torsdag är det dags för hösten första APT som vi har för att planera och utveckla vår verksamhet. Vi stänger då 15.45 och då måste alla ha hämtat sina barn.

Kulturskolan har Musikmix med våra barn på torsdagar. Det är föräldrarnas ansvar att barnen kommer till MusikMixen och blir hämtade där. Nu på torsdag är det extra viktigt eftersom det inte finns personal som kan hjälpa till alls från 15.45. Det gäller både den gruppen som slutar 16.00 (måste mötas upp av föräldrar) och  och gruppen som börjar 16.15 (Föräldrar måste vara med barnen från 15.45) och slutar 17.00.