tisdag 27 augusti 2013

Första veckorna av höstterminen

Nu har barnen varit i skolan en vecka och alla börjar komma in i sina rutiner. Det kommer säkert att bli justeringar i schemat för eleverna innan allt ha kommit på plats som det brukar vara på i början av höstterminen.

Som ni vet är det nya lokaler för förskoleklasserna och alla möbler var inte på plats vid uppropet. Men successivt  kommer allt på plats. Nu i veckan kommer krokar och hyllor till förskoleklasserna att monteras.

Vissa saker måste vi ta kontakt med fastighetsägaren för att få det åtgärdat och då kan det ta lite längre tid. Ventilationen har varit avstängd under hela sommaren och när den startas upp igen är det en period av justering innan den fungerar som den ska. Vi har påpekat det gällande några klassrum där det har varit ett vinande ljud.

Jag hoppas att ni alla har hittat till klassernas egna bloggar där mentorerna skriver om vad som händer i klassen och om det är något viktigt att tänka på. Fritids har sina egna bloggar där de skriver om främst eftermiddagsverksamheten.

Ni har säkert redan sett Verksamhetsträdet som fritids planerar sin verksamhet utifrån. Vi kommer att presentera det mer på informationsmötet den 11/9 18.30.



Stockholm stad håller på att göra en kartläggning av alla lärare, förskollärare och fritidspedagogers kompetenser kartläggning av kompetenser får att tillgodo se behovet av utbildad personal i framtiden. Det ligger också i linje med kraven på legitimation  och behörigheten av lärare som undervisar i skolan.

onsdag 21 augusti 2013

Läsåret 2013-2014


Välkomna till ett nytt läsår hos arbetslag Alfa år F-3!
Hej elever och föräldrar i årskurs F-3. Hoppas att sommaren varit bra. Nu väntar ett nytt spännande läsår här på Södra Ängby skola.

Viktiga tider och datum hösten 2013
APT (Fritids stänger kl 15.45)
22/8, 26/9, 22/10, 26/11

Föräldramöte
11/9               18.30 i Ljushallen.

Övrigt
5/9       Hemstudiedag, undervisningen avlutas 12.30. Fritids som vanligt. Utvecklingssamtal genomförs.
24/9     Hemstudiedag, undervisningen avlutas 12.30. Fritids som vanligt. Utvecklingssamtal genomförs.

Utvecklingssamtal och hemstudiedagar
Utvecklingssamtalen (1-3) kommer att genomföras före den 28 september. Vårens skriftliga omdöme ligger till grund för utvecklingssamtalet. Vid samtalet skrivs en ny individuell utvecklingsplan. Respektive klasslärare återkommer med mer information om detta. För att våra pedagoger skall ha goda möjligheter att med högkvalitet genomföra utvecklingssamtal och planera undervisning har vi från och med höstterminen 2013 infört hemstudiedagar. Eleverna slutar då något tidigare än normalt och får då relevanta hemuppgifter. Fritids håller öppet som vanligt.

Senare under terminen kommer fritids att erbjuda samtal som enbart handlar om skolbarnsomsorgen för skolår 1-3.

Förskoleklasserna har samtal enligt en annan modell som presenteras av personalen. 

Än en gång välkomna till ett nytt läsår!

Johan Michaelson
Biträdande rektor, F-3
Tel: 08-508 07 607