torsdag 24 oktober 2013

Livesändningen av aktiviteten på FN-dagen

Hej! Tyvärr har det strulat lite med logistiken så vi måste skjuta på aktiviteten till 13.30 i eftermiddag. Återkom hit 13.30 så får ni se vad som kommer att hända med fredshälsningar och ballonger.

onsdag 23 oktober 2013

Aktiviteter på FN-dagen på Södra Ängby Skola

Imorgon torsdag kommer vi att uppmärksamma FN-dagen på Södra Ängby Skola. Ni kan följa händelserna här på bloggen med start ca 10.15. Om det inte fungerar här så kan ni prova att titta på skolans kanal på Bambuser.

fredag 18 oktober 2013

Veckan som kommer

Hej!
Nu till veckan är det dags för APT på tisdag och då stänger vi som brukligt 15.45 för att kunna planera vår verksamhet.

Det som också är lite speciellt till veckan är att det är FN-dagen som vi kommer att uppmärksamma på ett lite annorlunda sätt. Håll koll på våra bloggar för att se vad som händer...

Ha en skön helg!

tisdag 8 oktober 2013

Oktober

Nu närmar sig slaskperioden och då är det bra om barnen har med sig bra kläder och ombyten till skolan. Det gäller inte minst barnen i Förskoleklass. Galonbyxor och flera par vantar är bra att ha. Torkskåpen är på gång men innan de är på plats med montering osv så kommer vi att ha vanliga torkställningar vid behov.

Vi hjälper till med att ta barnen till och från hemspråk när det är dags. Ibland har personalen mycket att hålla reda på så prata gärna med personalen så att de vet om att vilka tider som det är.

Vi har nu satt upp nya skyltar med var vi har våra skogränser och vi hoppas att ni kan respektera dessa. Vi ska köpa in skoskydd som man kan ta på sig om man inte kan/vill ta av sig skorna.

Vi hade föräldrarådsmöte i fredags och det var som vanligt ett bra möte. Minnesanteckningar från mötet kommer att finnas på skolans hemsida när de har blivit justerade. Nästa möte är i den 12 november. Eventuell kommer vi att ha något extra möte för att prata om övergången mellan år 3 och år 4.

Dörrarna hos F-3 öppnas 07.00 förutom vid ingången vid år 2 (H-huset) som öppnas 6.30. De barn som kommer innan 07.00 måste ha anmält den tiden och även varit i kontakt med mig nu i höst för de ska kunna få omsorg så tidigt.

Skälet till att vi inte öppnar alla dörrar samma tid är att vi inte vill ha barn och vuxna ska kunna gå omkring i skolan innan det finns personal där. På det här sättet så får vi in alla på samma ställe innan 7.

Glöm inte att svara på vilka tider som ert barn ska vara här vecka 44. Gör det på länken.

Som ni kanske vet så satsar Stockholm stad på att utveckla matematikundervisningen på skolorna genom mattelyftet. Alla lärare F-3 går på den fortbildningen och som går ut på att lärarna ska genomföra praktiska övningar med eleverna mellan sina träffar med kollegor på skolan. Prata gärna med era barn om de har gjort något speciellt på matten den senaste tiden.

Nu har de flesta lärare genomfört sina utvecklingssamtal för i höst. Vi erbjuder även samtal med fritidspersonalen för att prata om fritidshemmet och hur ert barn har det där och uppfattar den verksamheten. Dessa samtal kommer att ligga i november och december.

Händer i oktober
18/10 Lämnar skolan in sin arbetsplan för 2013-2014
22/10 är det APT (vi stänger 15.45)
24/10 Fn-dagen
Höstlov vecka 44 (omsorg för de som har anmält det)

måndag 7 oktober 2013

Höstlovet

Vi håller på att ta in tiderna när era barn ska vara på fritids på höstlovet vecka 44. Det har blivit en miss någonstans så alla verkar inte ha fått länken till formuläret där man fyller i tiderna.

Gå in på länken och skriv in vilka tider som gäller. Jag förlänger svarstiden till och med fredag den 11/10.

//Johan