måndag 24 mars 2014

Sommaren 2014

Nu så är det bestämt vilka veckor som det är stängt på Södra Ängby Skola i sommar. Det är veckorna 28, 29, 30 och 31. Sommarjourfritids finns för de som har behov av det. Ni har förra veckan fått hem en blankett där ni anger behovet av omsorg efter skolavslutningen den 11/6. Normalt tar vi in tider digitalt men över sommaren som rör så många veckor har vi inget bra system så därför gör vi det på papper istället.

Om ni behöver en plats på sommarjourfritids så ber ni personalen om en speciell blankett för det.

Tänk på att vi har fritids och omsorg för att ni föräldrar ska kunna vara på jobbet. Är man ledig så är man hemma med sitt barn.

Den 12 juni har vi en planeringsdag och då är fritids stängt.

I augusti den 14-15/8  har vi även 2 planeringsdagar då fritids är stängt 14-15/8.

//Johan

måndag 3 mars 2014

Mars 2014

Nu har sportlovet tagit slut och eleverna kommer tillbaka till skolvardagen. Alla elever i år F-9 på skolna har haft sina utvecklingssamtal för skolsidan nu i vår. De har genomförts utan några skriftliga omdömen som man hade tidigare. Det är en anpassning till de nya regelerna som gäller numera. Jag hoppas att alla har haft bra och givande samtal.

Skolan nya rektor, Jan Aronson har varit på skolan nu i en dryg månad och börjat komma in i skolans arbete mer och mer. Han skriver regebundet på sin blogg om skolan och verksamheten.

Jag vill passa på att be er alla att skriva in sina mobilnummer i skolwebben på sina kontaktuppgifter. När ni har gjort det kommer ni att ha möjlighet frånvaroregistrera era barn via ett sms. Det underlättar för både er som föräldrar och oss som skola. Instruktioner för hur man gör finns på Stockholms stads webbplats.

Något som både engagerar och berör er föräldrar är ledigheter och på skolans hemsida har Jan förtydligat skolans policy.

Den här perioden på året håller vi på att ta in nya elever till förskoleklass och år 7 hösten 2014. Det nya i år är att alla har haft möjlighet att söka digitalt.

Vi hade en lyckad trygghetsdag strax före sportlovet. TEMAT var återvinning genom att eleverna i olika grupper byggde statyer, installationer  osv av återvunnet material som tomma mjölkkartonger, pet-flaskor osv. Resultatet står i ljushallen under en period.

Jag har fått frågor om när Fritids är stängt i sommar men det är inte beslutat ännu, men så fort det är klart får ni den informationen.

Skolan har beslutat att vi ska ha ett Öppet hus nu i vår. För F-3 blir det att vi har vår årliga Vernissage den lördagen då vi redovisar TEMA-arbetet som genomförs under våren. Öppet hus blir 26/4 9.30-12. Som kompensation för den dagen blir att eleverna är lediga den 2/5.

Det här läsåret träffar jag Barnrådet på F-3 en gång i månaden där vi lyfter frågor som vi i personalen vill att barnen ska vara med och bestämma om och saker som barnen tycker är viktiga. Vi har lagt mycket tid på att diskutera regler/förhållningssätt om hur vi vill att det ska fungera både inne och ute hos oss på F-3. Prata gärna med barnen vad vi har kommit fram till.

Nu i mars är det en planeringsdag den 19/3 då hela skolan är stängd, även fritids.