söndag 28 september 2014

Höstterminen 2014

Nu har skolan varit igång ca 1 1/2 månad och jag tänkte väcka den här bloggen till liv igen. Det har varit nya rutiner på skolan nu i höst i och med att vi har börjat med att ha morgonfritids utomhus. Arbetslaget är även det uppdelat i två mindre arbetslag (F-1 och 2-3) för att möjliggöra samverkan och samarbetet bättre.

Våra nya rutiner och mötesformer som vi har nu kommer vi kontinuerligt att följa upp för att se hur de fungerar för att ev. göra någon justering för att det ska bli bättre.

Lärarna håller som bäst på att genomföra utvecklingssamtalen med eleverna. Skälet till att de ligger så tidigt på terminen är att eleverna ska få en IUP som de kan arbeta efter resten av läsåret. Samtalet som kommer att hållas på vårterminen sker tillsammans med fritids.

Som Jan (skolans rektor) har nämnt på informationsmötet i höstas så deltar vi i PRIO (ett utvecklingsarbete) för att förbättra skolan resultat. Ett av områdena som vi kommer att arbeta med är just Samverkan mellan skola och fritids och som berör oss på F-3 lite mer eftersom fritidsverksamheten främst finns där. Det känns jättebra att vi fortsätter att utveckla fritids tillsammans med skolan.

Vi hade APT förra veckan och då var det några som inte tyckte att vi hade informerat om vilka datum som gällde nu i höst. Dagarna som vi kommer att stänga tidigare är:

  • 6/11
  • 4/12

Då stänger vi 15.45 för att planera vår verksamhet tillsammans i personalgruppen.

Tiderna finns även på skolans hemsida.

Föräldrarådet kommer att ha sitt första möte nu i oktober:
  • Onsdag 15/10, 08.00-09.00 – Gemensamt med föräldrarådet 7-9 (Presentation av nya medlemmar, Föräldrarådets uppdrag och roll)
  • Torsdag 11/12, 08.00-09.00 Enbart F-6
Representanterna får en egen inbjudan också. Minnesanteckningar och mer information finns på hemsidan.

Vi håller även på att ta in uppgifter på vilka barn som kommer att vara hos oss på höstlovet. Om ni inte har svarat på det ännu så gör gärna det. Ni fyller i enkäten som respektive fritidsavdelning har skickat ut. Här kommer den igen om ni har missat den.

Tyvärr så glömde jag att uppdatera den med hur vi arbetar i förskoleklass det här läsåret. Vi har inte gjort några fasta gruppindelningar i två klasser utan vi arbetar i tre mindre grupper till att börja med. Så ni som har barn i förskoleklass får antingen välja FA eller FB när ni fyller i tiderna för fritids under vecka 44. På så sätt får vi all information på rätt ställe ändå.

Sedan vill jag verkligen be er om hjälp. När ni hämtar era barn på skolan så vill vi att ni tar med er ert barn hem och inte frågar barnet om han eller hon vill vara kvar en stund till.

Om ni ska hämta på andra tider så bestäm det med barnen när ni lämnar på morgonen så att det blir tydligt för alla.