måndag 24 november 2014

December

Hej!
Veckorna går så snabbt och snart är vi inne i december. Första advent är bara 1 vecka bort.

Vi har nu sammanställt så långt som det går antalet barn som kommer att vara på Fritids i samband med jul- och nyårshelgerna. Om det blir väldigt få barn några dagar så kommer vi att ta kontakt med de som har anmält behov av fritids för att verkligen stämma av tiderna stämmer. Av erfarenhet vet vi att det är många som inte kommer trots att de har anmält sig. Risken finns att det kanske bara blir ngt barn som är på plats vissa dagar och då vill vi kunna planera för det också.

Det som är lite annorlunda till våren är att vi börjar med en planeringsdag för hela skolan onsdagen den 7 januari och då skolan är helt stängd. De som har behov av fritids den dagen pratar med personalen och då får man fylla i en blankett med barnens tider och kontaktuppgifter som blir anmälan till Fritids den dagen. Omsorgen kommer att vara på Blackebergsskolan den 7/1. Vi hjälps åt med varandras barn de gånger som skolorna stänger helt. Vi hade barn från Blackeberg hos oss bl a på höstlovet när de hade stängt för planering.

Lucia närmar sig med stormsteg och som vanligt kommer vi att fira den på skolan på morgonen den 12/12. Det stora luciatåget (3-9) går först i ljushallen med start 7.30 och det lilla tåget (F-2) börjar 8.45. Som vanligt avslutar F-3 med luciafika i våra lokaler.  Treorna fikar direkt efter det stora luciatåget. År tre får separat information direkt från personalen på i år 3. Tiderna är preliminära än så länge men det kommer att spikas så snart som möjligt. Men utgå ifrån att det är tiderna ovanför som gäller.

De äldre eleverna har Elevens vals vecka nu till veckan och som innebär att vissa praktiskt estetiska ämnen utgår just i veckan. År två kommer även att åka och simma med Maggan (idrottsläraren) då hon kommer att bedöma deras simkunnighet. De som behöver träna extra kommer att få simundervisning under vårterminen.

Vi kommer att ha en trygghetsdag den 2/12. Dessa dagar är oftast väldigt uppskattade av alla elever på skolan.

Det är även dags för APT den 4/12 och då stänger vi som vanligt 15.45 så att alla kan vara med på mötet. Vi uppskattar verkligen att ni har möjlighet att hämta era barn tidigare de gånger som vi har våra arbetsplatsträffar.

Föräldrarådet har inte träffats så ofta den här terminen, men det ska vi ändra på till våren. Hur som helst är det dags för ett föräldraråd den 11/12 och då kommer vi att presentera datum för våren och även förslag på innehåll.