torsdag 29 april 2010

Skriftliga omdömen på Södra Ängby skola

Under detta läsår har skolan arbetat med att utveckla de skriftliga omdömena. Syftet är att öka elevens kunskaper om sitt egen lärandeprocess men också att ni som vårdnadshavare skall få en tydligare bild av vilka förmågor och färdigheter vi tillsammans skall arbeta med att utveckla. Former kring bedömning och lärande är ej helt okomplicerade. Vi vill därför bjuda in er som vårdnadshavare till en informationskväll gällande skriftliga omdömen och IUP på Södra Ängby skola. Informationen riktar sig till alla vårdnadshavare från år 1-9.

Datum: Torsdagen den 6 maj
Tid: 18.30-19.30
Plats: Ljushallen, södra Ängby skola
Varmt välkomna!

tisdag 27 april 2010

Möjlighet till att skriva kommentarer

Nu har jag hittat en kryssruta i inställningarna till bloggarna :-)

Den gör så att nu kan alla lämna kommentarer utan att behöva logga in utan man kan göra det ändå. Det gäller för skolans alla bloggar.

Skriv gärna vem det är som har skrivit kommenteraren så att vi vet.

Vi vill gärna ha synpunkter och tankar på det som vi gör på skolan.

//Johan

torsdag 22 april 2010

Föräldrarådet

På måndag 26/4 mellan 8-9 är det föräldraråd för F-5. Inbjudan har skickats ut till medlemarna i rådet. Det som vi kommer att prata om är följande.

• Fg minnestanteckningar
• Säker skolväg
• Schemaläggning läsåret 2010-2011
• Simning – Hur arbetar skolan med simundervisningen?

Välkomna!

Johan och Henrik

tisdag 20 april 2010

Uppstart av Sagotemat!

Vilken fantastisk personal vi har. Har provat och lägga den på två ställen, fast det är samma film.



Tider för sommarfritids

Hej!
I morgon skickar vi hem lappar med barnen där ni föräldrar kan fylla tider som gäller för fritids i samband med att skolan slutar nu i vår och börjar i höst.

Det finns även en blankett att fylla i om man har behov av sommarfritids också, men den delas bara ut till de som har behov, säg till personalen om ni behöver en sån blankett.

Jourfritids kommer i sommar att vara här på Södra Ängby Skola och det år under veckorna 28, 29, 30 och 31 som det kan vara andra barn och personal från andra skolor hos oss. Under vecka 27 är det verksamhet som vanligt. Tidigare var det sagt att det skulle vara jourfritids då också men så blir det inte. För oss på Södra Ängby blir det med andra ord ingen skillnad eftersom jourfritids är hos oss i år.

Lapparna vill vi ha tillbaka senast den 30/4. Det är lite kort om tid kanske men jag hoppas att det går bra ändå.

fredag 16 april 2010

Lite av varje...

Vi har pratat om hur påsklovet var på fritids och närvaron för barnen och om det stämmer med antalet anmälda barn.

Ca 10 barn per dag var inte på fritids även fast de var anmälda. Ibland var det sjukdom som gjorde att man inte kom och ibland var det andra saker. Kom ihåg att meddela oss så fort ni vet om ev. ändringar av tiderna.

Till veckan är det dags för TEMA-vecka för F-2. Uppstarten sker under måndagen vid 12.45 så kanske det blir en lite längre skoldag för några klasser innan fritids tar vid.

Johan

torsdag 15 april 2010

Internet och Källkritik

Det pratas om Internet och hur man ska förhålla sig till det som skrivs och hur eleverna ska veta hur de ska hanskas med den informationen.

Skolverket har gjort en undersökning om datoranvändningen i dagens skola och hur det ser ut i de olika skolåren. Resultatet pekar lite grovt på att IT inte används i skolan i den utsträckning som är önskvärt och att potentialen som finns inte används.

Det var ett inslag på tv i helgen just med bakgrund till den undersökningen.

Glädjande är att eleverna tycker att de får redskap att kritiskt handskas med informationen som finns på Internet.







Tycker om killen i slutet som säger "Vi pratar inte så mycket om Internet, det skulle varit kul om att göra det lite mer"

måndag 12 april 2010

Verksamheten igång efter påsklovet

Nu har eleverna varit lediga en välbehövlig vecka för att komma tillbaka till skolan med nya krafter. Tiden går fort och vi hoppas alla på att våren ska komma med sol och värme.

Vi håller på att se över skolans organisation inför hösten och se hur de olika klasserna kommer att se ut. Vi håller som bäst på att ta in nya sexåringar till de nya förskoleklasserna till hösten. Förhoppningsvis är det klart i slutet av den här månaden, men eftersom det behöver samverkas med andra skolor i området så tar det lite tid.

Vi håller även på att se över hur övergången till år 3 kan ske på bästa sätt. Vi kommer att ha ett möte med representanter från föräldrarådet för att diskutera det. Det sker onsdagen den 21/4 klockan 8 på morgonen.

Nu den 14 kommer hela skolan att arbeta med skolans trygghetsarbete och inför den dagen har alla elever fått fylla i en enkät som handlar om tryggheten på skolan.

Viktiga datum den här månaden
14/4 Är hela skolan stängd för en planeringsdag
22/4 APT - Fritids stänger 15.45
26/4 Föräldraråd F-5 8-9