tisdag 28 augusti 2012

Regler, rutiner och förhållningssätt

Hej!
Under de här första veckorna kommer vi att prata om regler i klassrum och på fritids. Hur vi ska vara mot varandra för att det ska bli en trivsam och bra stämning för alla på skolan. Det kan vara hur fritidssamlingarna kommer att genomföras eller hur fritids övergår till skola på morgon och hur övergången till fritids sker på eftermiddagarna. Varje klass utarbetar även trivselregler för just sitt klassrum.

Nedanför finns trivselreglerna för 2a som de har arbetar fram vid terminsstarten. Barnen har skrivit sitt  namn på dokumentet och är överens om att följa reglerna. Alla har kanske inte hunnit med att skriva sina namn när jag tog fotot. Kan vara bra att veta om ni saknar ert barns "underskrift" :-)


fredag 24 augusti 2012

Första skolveckan

Nu har eleverna varit i skolan ett par dagar och lärt känna sina nya klasskamrater. De flesta känner alla redan förutom eleverna i förskoleklasserna.

Jag vet att det finns inlägg att läsa på alla klassers bloggar från den här veckan så passa på och se vad som står där.

Till veckan är det informationsmöte för alla klasser på skolan. För F-2 är det på torsdag mellan 18.30-20.00. Mötet börjar i ljushallen med lite gemensam information och sedan går vi vidare till klasserna för att prata mer specifikt om det som rör den enskilda årskursen.

Jag hoppas att alla har möjligt att komma till skolan då.

Trevlig helg!

tisdag 21 augusti 2012

Förändringar av tjänster hos F-2


Igår skickade vi ut information till alla föräldrar i blivande FA som jag hoppas kommer fram idag med posten. Skriver det här också om det inte har kommit fram och om några är här och läser.

Lärare i förskoleklass FA kommer att vara Salina Olsson, utbildad lärare för de tidiga skolåren (F-5). Hon har tidigare arbetat som lärare och idrottslärare i Göteborg och som förskollärare här i Stockholm.

Maud Rosenquist som hade tjänsten tidigare har sagt upp sig och kommer att åka till Thailand för att starta upp den svenska skolan i Hua Hin. Hon kommer att arbeta kvar på skolan fram till den 14 september för att göra en bra överlämning till Salina som har huvudansvaret för klassen från den 22 augusti.

Vi har även anställt en ny fritidspedagog som kommer att arbeta med Förskoleklass FA. Det är Jennifer Björkman som tidigare har arbetat på Solhemsskolan i Spånga.

Mer information får ni i samband med uppropet.

Skolstart 22 augusti 2012

Imorgon är det dags för upprop för alla barnen som går i F-2 på Södra Ängby Skola.

Klockan 09.00 träffas man i respektive klassrum för upprop. Efter det tar fritids över resten av dagen.

Välkomna!


onsdag 15 augusti 2012

Hej!
Snart börjar ett nytt läsår på Södra Ängby Skola. Innan skolan startar onsdagen den 22 augusti har skolan planeringsdagar den 16-17 augusti för att planera det kommande läsåret. Skolan är då helt stängt de dagarna och inget fritids finns att tillgå.

Vill bara påminna om det så att det inte är några om står här imorgon och tror att vi har omsorg.

Ni fick i våras besked om det här planeringsdagarna förra terminen så jag hoppas att alla har kommit ihåg det.