måndag 21 januari 2013

Januari

Hej!
Januari närmar sig sitt slut och jag har inte skrivit om vad som händer framöver. Som vanligt kommer det att vara APT nu i januari då vi stänger 15.45. Vi planerar och utvärderar verksamhet de gångerna när vi stänger tidigare. Den 24/1 15.45 är den första gången för den här terminen.

De andra gångerna är:
19/2
21/3
2/5
4/6


De här datumen finns även på skolans hemsida.

Stockholms Stads Brukarundersökning
Nu i januari gör även Stockholm stad sin årliga Brukarundersökning som har skickats hem till utvalda årskurser. Det är föräldrar i förskoleklass och år 2 som får svara på frågor hos oss i F-2. Ni som har fått inbjudan till det, glöm inte att svara så att vi får ett bra underlag för att utvärdera verksamheten och förbättra den för era barn.

Det är frågor som rör skola och fritids. Förra året provade man att eleverna i år två fick svara på frågor själva och utifrån att det upplevdes bra så har det nu blivit permanent att elever i år två deltar i undersökningen.

Sedan tidigare har eleverna i år 5 och 8 svarat på frågor och de får det göra i år också som vanligt. Föräldrar i de årskurserna har också möjlighet att delta i undersökningen.

På skolan finns det nu en arbetsgrupp som kommer att ta tag i arbetet med trafikmiljön runt skolan. De kommer att träffas nu i slutet av januari för att starta och fortsätta det arbetet. Mer information om det arbetet kommer längre fram.

Sedan förra veckan så har skolvalet 2013 startat och som håller på fram till den 24 februari. Efter det börjar arbetet med att ta in elever och göra nya förskolegruppen inför hösten och planera inskolningen som delvis börjar i vår.

Andra viktiga datum för terminen är
25 januari Storröris
1 februari är det studiedag, skolan stängd, fritids som vanligt.
Under februari månad startar utvecklingssamtalen (år 1-2)
14 februari Trygghetsdag
22 februari storröris
25 februari-1 mars Sportlov, fritids för de som anmält sig
22 mars storröris
28 mars Skärtorsdag - skola som vanligt
29 mars Långfredag - skolan stängd - inget fritids!
1 april Annandagpåsk, Skolan stängd - inget fritids!
2 april - 5 april påsklov, fritids för de som har anmält sig
17 april, planeringsdag för alla personal, skolan är stängd, inget fritids!
1 maj, skolan stängd - inget fritids
3 maj Storröris
9 maj Kristihimmelfärdsdag, skolan stängd - inget fritids
10 maj lovdag, fritids för de som anmält sig.
22 maj Trygghetsdag
31 maj Storröris
6 juni Sveriges Nationaldag, skolan stängd - inget fritids
12 juni skolavslutning
14 juni skolan stängd för planeringsdag - inget fritids Preliminärt!

Alla de här datumen finns också i skolan kalender på hemsidan. Kalendern där kan ni spara ner till era datorer/telefoner om ni vill. Med reservation för felskrivning när det är så många datum och kom ihåg. Lärarna påminner också om viktiga datum på klassernas bloggar när det börjar bli aktuellt.

Föräldrarådet F-5 kommer även att träffas som vanligt under terminen. En inbjudan till det första mötet kommer förhoppningsvis nu i veckan.

torsdag 10 januari 2013

Kyrka hos FB

Idag var jag med FB en stund. Några tjejer i klassen, Tova, Gabbi och Camille passade på att bygga en kyrka med byggklossar. Nästa steg var att göra kyrkogården. Kul att se barnens kreativitet!