torsdag 26 september 2013

APT + förskoleklass

Hej!
Idag har vi APT och stänger vid 15.45 för att kunna planera och förbättra vår verksamhet. Vi uppskattar att ni hämtar era barn i tid så att vi kan komma igång med vårt möte och hinner med det som vi ska.

I veckan hade förskoleklasserna besök av en orkester inom projektet X Y Zebra och skapande skola. Barnen sjöng med och fick se lite olika instrument.



tisdag 3 september 2013

Informationsmöte

Av misstag har det cirkulerat olika versioner av inbjudan till informationsmötet nu i höst. Nedanför finns den rätta versionen där det framkommer att F-3 träffas 11/9 18.30.

Informationsmöte på Södra Ängby Skola hösten 2013

Ni är välkomna på ett informationsmöte på skolan då vi presenterar vad skolan står för och ni får möjlighet att träffa mentorerna i klasserna.

Det är olika datum för de olika årskurserna, men det är samma tider som gäller.

Datum:         åk 7-9 tisdagen den 10/9
F-3 onsdagen den 11/9
4-6 tisdagen den 17/9

Tid: kl 18.30-20.00

Plats: Ljushallen, Södra Ängby skola,

Innehåll:
Mötet inleds med en kortare gemensam information i ljushallen.

Efter den gemensamma genomgången avslutas mötet i ert barns hemklassrum mellan klockan 19.00-20.00. Där får ni mer information om klassen och det nya läsåret av ”er” klasslärare. Val av klassföräldrar och eventuellt nya representanter till föräldraråd sker även i detta forum.

Varmt välkomna!


Skolledningen och personal på Södra Ängby Skola

Krysslistor och lite annat...

Som ni vet så är det enbart personalen som kryssar och stryker på krysslistorna från och med den här veckan.

Det är för att undvika missförstånd om ett barn har gått hem. Av erfarenhet så vet vi att det kan vara svårt att kryssa på rätt rad och därför har vi gjort den här förändringen.

Det har varit en ventilationsproblem i 1B:s klassrum. Det låter som man är ute och åker på en stor Finlandsfärja. Imorgon eftermiddag har vi möte med fastighetsägaren då vi kommer att lyfta det här problemet och följa upp felanmälan som är gjord sedan tidigare.

Hyllorna hos förskoleklasserna håller på att monteras som bäst och jag hoppas att det kan vara på plats under veckan. De ska kompletteras med skohyllor nedanför men de är inte levererade ännu tyvärr.

Jag vet att det har varit lite rörigt hos förskoleklasserna i och med bristen på hyllor osv och ni är otroligt förstående för att allt inte är på plats ännu. Jag uppskattar verkligen det. Vi gör det vi kan så att allt ska fungera så bra som möjligt.


måndag 2 september 2013

Montering av klädhängare

Tidigare skrev jag om montering av klädhängare i korridoren och att det skulle ske förra veckan. I samband med att vi skulle börja monteringen fick vi intrycket att hängarna inte var kompletta och fick det bekräftat av leverantören. I och med det så kunde vi inte skruva upp hyllorna som tänkt.

Senare fick vi besked att hyllorna var som de skulle och de kan monteras.

Monteringen ska påbörjas i dag på eftermiddagen.

Hör gärna av er till mig om ni har frågor eller några funderingar.

johan.michaelson@stockholm.se

076-120 76 07

//Johan