torsdag 3 december 2009

Månadsbrev december 2009

Månadsbrev för december F-2

Höstterminen lider mot sitt slut och det har blivit kallare också. Hoppas att det håller i sig och att det kommer lite snö fram till jul så att vi får en riktigt julstämning. Jag som kommer från Umeå saknar snön ibland…

Det som händer under december är lite av varje förutom det ”vanliga” i skolan. Det kommer att vara en pysseldag bl a. Den kommer att genomföras årskursvis och lärarna pratar ihop sin när det passar bäst med tanke på annat som ska göras under december.

Luciafirandet kommer att ske den 11/12 på morgonen med luciatåg och lite fika. Barnen kommer ombytta till skolan vanlig tid 08.15. Om man lämnar barnen tidigare är det bra om de är ombytta redan då. 08.30 börjar luciatåget för F-2 i ljushallen. Vi hoppas att tiden ”håller”, skolans luciatåg 3-9 är i ljushallen före oss.

Julavslutningen är den 17/12 på eftermiddagen. Fritids stänger då 16.30 för att vi alla ska kunna hinna med att förbereda oss för avslutningen klockan 17.00. Om det är någon som har problem med att hinna hämta 16.30 så hör av er till mig så hittar vi en lösning.

Vill passa på att påminna er om att säga till när ni ”tar med” ett annat barn hem och att båda barnen blir ”kryssade” på listan. Det spar telefonsamtal om vi slipper ringa och kontrollera var barnen har tagit vägen. Glöm inte bort att meddela att meddela föräldrar osv som är inblandade.

Samlad skoldag

Det är 53 familjer har svarat på enkäten om samlad skoldag. De flesta (50) har uppgett att de skulle lämna sina barn på skolan 08.15 om samlad skoldag skulle införas.

Det verkar även vara lite oklart vad syftet med det skulle vara med samlad skoldag. Syftet är att kunna ha en mer planerad verksamhet som bl a skulle kunna stödja eleverna att nå målen i skolans ämnen. För att kunna genomföra det så är det av intresse att veta hur många barn som skulle komma de olika tiderna. Från speciellt en klass har det varit reaktioner i föräldragruppen. Vi avvaktar och fortsätter diskussionen i bl a föräldrarådet.

Övrigt

Föräldrarådet har börjat titta på trafiksituationen kring skolan. Tankar och synpunkter lämnas till föräldrarådsrepresentanterna i klasserna som sedan skickas in till mig innan avslutningen den 17/12.

Numret för sjukanmälan för barnen på F-2 är 508 07 652, använd det och inget annat så slipper vi kolla av flera telefonsvarare. Vårt mål är att vi ska ringa upp föräldrar/vårdnadshavare senast 08.30 om barnets skola börjar vid 08.15 och barnet inte är närvarande och inte sjukanmäld. Om eleven börjar 09.35 så ska vi ha ringt till er senast 10.00.

Nu är det snart jul och många barnen kommer att vara lediga. Om det är någon som vet med sig att ”ledighetsplanerna” har ändrats sedan ni lämnade in lappen så meddela personalen om ändringen så att vår planering stämmer.

Vårterminen börjar den 7/1 2010 vanlig tid enligt schema. I höstas fick ni läsårstider osv. Det ska kompletteras med tider för APT, Föräldraråd, studiedagar osv och meddelas så snart allt är klart.

Distribution av månadsbrev

Från och med januari 2010 kommer månadsbreven att skrivas i en blogg istället. Adressen är http://sodraangbyskolaf-2.blogspot.com/ för F-2.

Där kan man även hitta länkar till skolans andra Bloggar också (rektorsbreven och övriga arbetslags månadsbrev). Det går att prenumerera på dessa genom RSS så att man får besked om när det har skett en uppdatering. På följande länkar man läsa och se lite mer om RSS och hur man går till väga.

http://www.youtube.com/watch?v=0klgLsSxGsU

http://jaglaermigteknik.blogspot.com/2009/08/rss.html

Det kan innebära att information läggs ut där oftare under månaderna och att månadsbreven (på bloggen) blir lite kortare eftersom det skrivs allteftersom under veckorna. Men det är samma information som skrivs. Redan nu finns alla månadsbrev för hela hösten att lösa där.

Vi provar och ser hur det fungerar, vi tar gärna emot synpunkter om vad ni tycker om att vi börjar använda bloggar som ett verktyg i kommunikationen med er föräldrar. Lämna gärna kommentarer direkt i bloggen om ni vill.

Viktiga datum och tider

Lucia 11/12 08.15

Avslutning 17/12 17.00 Fritids stänger 16.30

Skolstart 7/1 2010 enligt schemat

Hälsningar

Johan Michaelson

Bitr. rektor F-2 Södra Ängby Skola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar