onsdag 27 januari 2010

Månadsbrev februari


Om ett par dagar så är vi redan innen i februari månad. Hittills har vi haft en riktig vinter med, snö, kyla och möjlighet till vinteraktiviteter. Som norrlänning uppskattar jag verkligen årets vinter :-)


Branden
Som ni vet hade vi en liten brand på skolan för ett par veckor sedan. Efter en sådan händelse sker en uppföljning med brandförsvaret för att se vad som hände och vad som vi behöver förbättra när det gäller vårt agerande. Vi kommer att återkomma till er föräldrar med en återkoppling när det är gjort.

Redan nu vet vi om saker som vi gjorde på ett bra sätt.
  • Personalen släckte elden själva (Hade fått utbildning i höstas i handhavandet av brandsläckare)
  • Alla utrymde skolan och kom ut till uppsamlingsplatserna.
  • Skolan informerade föräldrar och vårdnadshavarna om händelesn via bloggarna på ett snabbt sätt.

Föräldrarådet
Vi träffas den 23/2 i konferensrummet som vanligt. Fariba från Trafikförvaltningen kommer att vara med på mötet för att fortsätta arbetet kring "Säker skolväg". Minnesanteckningar från förra mötet har skickats ut till berörda för vidare spridning.

Ekonomi
Budgeten för 2010 är gjord och inlämnad till förvaltningen. Nu fortsätter arbetet med att planera inför hösten när det gäller intagning av nya elever och resursfördelning. Vi hade öppet hus tidigare i januari och då hade vi 40-50 föräldrar som var och lyssnade och ställde frågor när förskoleklasserna och fritids presenterade sin verksamhet.
Övrigt
Under januari har vi även installerat projektorer i flera av våra klassrum. Det kommer även att sättas upp smartboards (interaktiva skrivtavlor) i två klassrum. Sedan har beställningarna på datorer till personal och elever gjorts. De kommer att levereras i mitten av mars om tidsplanen håller. Vi har beställt 30 elevdatorer till F-2 som är bärbara datorer på rullvagnar.

Sedan behöver personalen få fortbildning för att kunna använda sig av de nya möjligheterna som skapas med ny utrustning. Den påbörjas nu i vår och kommer att fortsätta under nästa läsår.
Viktiga datum
Studiedag 1/2, ingen skola men fritids finns hela dagen.
APT 18/2, fritids stänger 15.45
Föräldraråd 23/2 8-9, inbjudan skickas ut till berörda.
Halvstudiedag 23/2 (12.30-17)
En fråga
Till höger här i bloggen finns en fråga om hur ni upplever att få information via bloggen, svara gärna på den.
//Johan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar