fredag 24 september 2010

Säker skolväg

Nu går vi in på andra veckan när det gäller säker skolväg. Barnen är otroligt duktiga på att gå till skolan.

Vi hoppas verkligen att det här fortsätter efter det att vi har slutat att samla poäng på skolan när veckan är slut.

Några föräldrar har hört av sig och är lite oroliga för att deras barn ska bli utpekade av att de inte har möjlighet att gå till skolan av olika skäl.

Vi på skolan har full förståelse för att man måste ha bilen för att kunna klara av barnlämning, arbetet osv. På skolan finns det duktiga pedagoger som hanterar just det att det ser olika ut för olika barn och deras möjlighet att gå till skolan på morgonen och att ingen ska bli utpekad.

Vi hade föräldraråd igår på morgonen och deras intryck var att det är betydligt färre bilar i direkt anslutning till skolan under de här veckorna. Det tycker jag är roligt att se och att det faktiskt har effekt att vi tillsammans tänker på hur barnen tar sig till skolan.

NTF (Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande) var utanför skolan vecka 34 och mätte hastigheterna på bilarna som passerar på Blackebergsvägen. 73% av bilarna håller en för hög hastighet och medelhastigheten ligger på 33,7 km/h.

Det låter inte som så mycket men det är en ökning av hastigheten med drygt 10%. Det innebär att antalet olyckor ändras med 20%, antalet skadade med 30% och dödade i trafiken med 40% jämfört med hastigheten som den ökade ifrån.

Ska lägga ut ett diagram som visar på hur en ändring av hastigheten på verkar risken av olyckor osv. Ska bara kolla att jag får göra det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar