måndag 4 november 2013

November

Halva terminen är nu gjord och skolan är igång igen efter höstlovet. På lovet var det fullt upp med Halloweenpyssel, utklädda barn, Cupcakes bakning och disco. Lite olika aktiviteter för de olika åldrarna. På FN-dagen i oktober så skickad F-3 iväg över 200 fredshälsningar med ballonger. De släptes upp på torsdagen och på fredagen fick vi svar från Finlad om att en man där hade hittat en knippe ballonger i skogen när han var på älgjakt. Han tog hem ballongerna och hade de som dekaration dagen efter eftersom de hade ett födelsedagskalas. Kul att våra fredshälsningar kom fram! När vi släppte upp ballongerna så filmade vi det. De som hade möjlighet kunde även se det direkt på webben när det skedde. Det var 28 personers om följde uppsläppet direkt och nu är det 395 visningar av filmen.



Nu i november kommer fritids att börja med sina utvecklingssamtal för de som har anmält intresse för att ha ett samtal. Prata med fritidspersonalen om ni har några funderingar om hur det går till.

Skolan har under hösten skrivit den nya arbetsplanen för kalenderåret 2014 och som är inskickad till förvaltningen. Den kommer att finnas på hemsidan framöver tillsammans med kvalitétsredovisningen för läsåret 2012-3013.

Som ni vet är det klart med ny rektor till skolan och det är Jan Aronsson som kommer att börja i slutet av januari 2014. Olga tf rektor på skolan fram tills dess har skrivit lite om det på sin blogg.

Det som händer nu i november är att skolan kommer att bli granskad av skolinspektionen under vecka 47. Som underlag till den inspektionen har skolan skickat in olika dokument, enkäter har genomförs och under själva inspektionsdagarna kommer intervjuer att hållas både med personal och elever på skolan. Inspektörerna kommer att gå runt på skolan och delta på lektioner och prata med elever för att se om skolan uppfyller sitt uppdrag i enlighet med de förordningar som gäller.

Nu i november börjar även förberedelserna inför skolvalet 2014 och för min del gäller det främst för de nya förskoleklasserna som börjar hösten 2014.

Lucia och jul närmar sig och vi håller på att se hur vi kan lösa luciatåget i år med tanke på att vi är F-3 nu och inte bara F-2 som tidigare är.

Viktiga datum i november
APT 26/11 (Fritids stänger 15.45)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar