tisdag 26 april 2011

Säker skolväg

Här kommer lite mer information om arbetet kring Säker Skolväg.

Som jag skrev tidigare kommer vi att ha bilfria veckor v. 18-21 tillsammans med andra skolor i området. I klasserna kommer vi att lyfta frågan om en säker skolväg på olika sätt och hur man tar sig till skolan på olika sätt. Det går att ordna "Gående skolbussar", lämna barnen en bit från skolan så att de får promenera och då blir det mindre trafik vid skolan osv.

Sedan tidigare har vi fått nyckebrickor för att få längre tid vid övergångstället vid Bergslagsvägen.

Trafikkontoret håller på att sammanställa enkäten som ni föräldrar fyllde i början av året, resultatet återkopplas till er när det är färdigt.

Projekteringen kring förändringar på Blackebergsvägen och Carl Larssons väg är färdig den 15/5. Mer information kommer då.

Eventuellt kommer Sportsson på besök till skolan i maj och pratar om cyklar, underhåll och val av utrustning.

Det som görs för att förbättra trafikmiljön är dels fysiska åtgärder men även att titta på beteenden och få barn och föräldrar att bli mer medvetna om hur de själva kan påverka trafikmiljön kring skolan.

Vi kommer att skriva en kort rapport till Trafikkontoret om hur vi har arbetat med säker skolväg och bilfria veckor.

2 kommentarer:

  1. Hej, vet ni vad som kommer hända med korsningen Zornvägen - Carl Larssons väg? Den korsningen är värre än Carl Larssons väg - Blackebergsvägen, där det ändå finns övergångsställen.

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Det som sker är projektering kring korsningen Blackebergsvägen och Carl Larssons väg. Det pratades också om att bygga en trottoar längs med Carl Larsson väg för att leda gångtrafiken på ett bättre sätt.

    Båda åtgärderna ingår i projekteringen.

    Under fliken Säker Skolväg finns minnesanteckningar från mötet i februari och motiveringen till lösningen med en gångväg vid Carl Larssons väg och varför man inte förordar ett övergångsställe.

    //Johan

    SvaraRadera