måndag 8 mars 2010

Månadsbrev mars 2010

Sportlovet är över för den här gången och verksamheten är igång igen här på skolan. Allt snöande har gjort hela skolgården till en härlig lekplats för barnen. Spadarna som köptes in till vintern har använts flitigt att de inte har hållit för barnens lek. Det blir till att reklamera...

Nu har snön börjat smälta på taken med risk för ras och olyckor. Vi har en dialog med fastighetsägaren så att taken skottas och riskerna undanröjs. Vi på skolan spärrar av när "snöskottarna" inte hinner med.

Under sportlovet så var det mycket uteaktiviteter för barnen. Se gärna på bloggarna för FA och FB för att se lite mer vad som gjordes. Det var bra närvaro med tanke på hur ni föräldrar har anmält hur era barn skulle vara på fritids. Det var lite sjukdomar som gjorde att några inte var där som planerat. Det blir bättre för alla om vi har uppgifter so
m stämmer.

Den här veckan som kommer är jag själv borta på kurs ett par dagar. Det är en basutbildning som ny chef i Stockholms stad. Den ska ge en introduktion till Stadens arbetssätt och vilket stöd som finns att tillgå i en så pass stor organisation.

Den 10 mars så kommer alla skolans datorer att bytas ut mot nya och datortätheten kommer att öka. Vi börjar med att få personalens datorer att fungera med tanke att det är ny teknik (trådlöst nätverk), nytt operativsystem (Windows 7) och nya programvaror innan vi släpper på eleverna i det nya systemet. Personalen kommer även att få utbildning i veckan hur man kan använda Smartboard i undervisningen.

Under våren kommer även skolan att börja Lägg till bildutbilda en examinator inom PIM (Praktisk IT- och mediekompetens) Hösten 2010 kommer all personal att börja genomgå PIM och målet är att alla ska nå nivå 3. Vi får se om vi når det målet. Självklart så kommer skolledningen också att genomgå fortbildningen men den är lite anpassad för skolledare.


Viktiga datum i Mars
18/3 Halv studiedag för personalen, undervisning på förmiddagen (Fritids som vanligt på eftermiddagen)
23/3 APT, fritids stänger 15.45
25/3 Föräldrarådet 8-9, inbjudan skickas ut till berörda
31/3 Hela skolan läser
Vecka 14 (första veckan i april) påsklov

//Johan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar