måndag 15 november 2010

Barn vecka 44

Nu så har vi sammanställt hur många barn som var anmälda och som kom till oss vecka 44, höstlovet. Det underlättar för oss på skolan om vi har så korrekta uppgifter som möjligt för att kunna planera verksamheten på bästa sätt. Tidigare lov har det sett bättre ut än vad det gjorde nu.

Måndag

75 anmälda, 58 kom och 3 var sjuka.

Tisdag
82 anmälda, 67 kom och 3 var sjuka.

Onsdag
69 anmälda, 47 kom och 1 var sjuk.

Torsdag
53 anmälda, 29 kom och 1 var sjuk.

Fredag
37 anmäld, 19 kom och 0 var sjuk.



Vi hade problem med telefonen från onsdag så det kan hända att vissa försökte höra av sig angående sjukdom eller ledighet.



Ändå så tycker jag att det är för många som anmäler sitt barn till omsorg och som inte kommer. Det är upp till 50% av anmälda barn som inte kommer vissa dagar på lovet.



Att barn blir sjuka händer oavsett lov eller inte. Men att ringa samma vecka som lovet och ändra sig från att barnet ska vara på skolan till att vara ledig är för kort framförhållning. Mat osv köps in ca 2 veckor i förväg, personalens schema läggs utifrån anmälda barn.

Nu var det strul med telefonen som kanske har gjort att siffrorna inte stämmer.

Det kommer snart ut en lapp angående ledigheten vid jul och nyår.

Jag ber er att tänka igenom hur mycket era barna ska vara på skolan då så att det blir en bra verksamhet för barnen och ge personalen bra förutsättningar att planera verksamheten.

//Johan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar